nu volgt ....

6. sep, 2019

Op 1 september bezocht ik het concert van Ensemble Melpomen..met muziek uit de tijd van Sappho - lyrisch dichteres uit het Oude Griekenland - het eiland Lesbos..verrassende nieuwe klanken uit het Griekenland van circa 600 jaar voor Christus. Muziek van een ongekende schoonheid  ! 

 

De Oude Grieken hadden kolonies , waarvan er eentje in Italië was gesitueerd in Italië :         Nea Polis : Napels - de stad die dit jaar het leidende thema was tijdens dit Festival Oude Muziek 2019.

 HELAAS gaat ook F.O.M.U. 2020 vanwege Covid-19 virus niet door ...volgend jaar hoop ik ..het vooruitzicht en de verwezenlijking is dan  :  het Ensemble Melpomen treedt in 2020/ 2021  tijdens het F.O.M.U. op met  „Odysseus“ . Naast de sirenes komen Helena, Kirke en Penelope aan het woord. Samen met de acteur Porgy Franssen als verteller. Conrad Steinmann is de oprichter / leider van Ensemble Melpomen - Melpomene is een van de Muzen. Het thema van het Festival Oude Muziek is Ars Rhetorica.

28. aug, 2019

Anthony Verbiest maakte deze foto..Het was voor een project over Mata Hari , de Friezin die als spionne werd gezien in W.O.I. Vorig jaar werd er in het Fries Museum op het Zaailand in Leeuwarden een uitgebreide tentoonstelling aan haar leven gewijd. Oriëntaals danseres was ze en maakte hiermee zichzelf bekend en uiteindelijk verdacht van spionage voor de verkeerde partij... Bijzondere ,fantasierijke ,exotische en dappere vrouw : ik heb voor de foto's s model mogen staan. Een prachtig en boeiend boek over de laatste 3 maanden in het Saint Lazare van Margaretha Zelle : DUET , geschreven door Céline Linssen bij Uitgeverij Augustus Amsterdam- Antwerpen !

28. aug, 2019

Tijdens de Echo' s van de Seizoenen - serie zing ik het Zuid - Amerikaanse lied El Preso Numero Nueve - het aangrijpende lied over de gevangene nummer 9 die op z ' n terechtstelling wacht.

28. aug, 2019

waar gemaakt zoek ik op..

28. aug, 2019

Fotograaf Ton van der Pal bewerkte een foto...ik had een tijdje geleden een foto- sessie met hem...