HARTELIJK WELKOM !

puurheid en gulle eenvoud schenk ik u

Er zijn 3 verschijnselen met de naam  ENCANTA  :  

*  TANGOTRIO ENCANTA 

* ENCANTA is de naam ook van deze website waar veel over muziek geschreven staat, maar  ook over beeldende kunsten en andere artistieke vormen die ter sprake komen tijdens het radio-programma Kunst  Actueel.

*  Het radio-programma ENCANTA dat 10 jaar ' en el aire ' was bij Golfbrekerradio Amersfoort

Encanta is een spaans woord afgeleid van encantar hetgeen verrukken,bekoren, betoveren én slangen bezweren betekent. : ik ben ervan overtuigd dat muziek beluisteren -passief of actief en muziek beoefenen vaak werkt als een therapeutisch expresssie middel . Verder geloof ik in de eindeloze artistieke werking ervan !

Naast muziektherapeute ben ik zangeres !

 

 Tangotrio Encanta bestaat uit : 

Tsjimme de Haan-opgeleid als klassiek zangeres ,verdiept zich in tango-poëzie  / leert Argentijns Spaans, zoekt dé tango's

Jim ten Boske -componist,arrangeur van tango's ,gitarist en schreef onze eerste Encanta- Tango naar een tekst uit de Flamenco-poëzie..binnekort verschijnt een primeur op tango-gebied !!!

Jeroen de Valk- speelt op diverse bassen /jazz-auteur over o.a. Chet Baker en John Engels  -recensent  / journalist en musicus in diverse formaties.

 

Mijn naam is Tsjimme de Haan

ik ben geboren in het Jeltingahuis, een mooie Friese Staete, waar ik 18 jaar heb gewoond . Het dorp waar ik opgroeide was gelegen in een bosrijk gebied : een uitloper van de Wouden .

In Dokkum volgde ik mijn middelbare school-opleiding aan de Scholengemeenschap "Oostergo".

Vervolgens ging ik naar Terschelling, Grouw ,Vlieland en Texel , waar ik in de horeca werkte.

Voor mijn beroeps-opleiding toog ik naar Amersfoort, waar ik creatieve therapie muziek studeerde aan de Sociaal Pedagogische Opleidingen 'Middelloo' , nu Hogeschool Utrecht.

Na deze opleiding heb ik in de psycho- geriatrie gewerkt als creatief therapeut en daarna in de adolescenten-psychiatrie als muziektherapeute.

Op ontdekkingstocht door het Land van de Muziek werd ik steeds nieuwsgieriger en ging me steeds meer in muziek en speciaal in ZANG verdiepen. Hiervoor ging ik les nemen bij de pedagoge solozang Marianne Blok. Zij begon in haar thuisland Panama een studie zang ,waarna ze naar Nederland verhuisde en haar zang-opleiding voortzette bij Jan Keizer ,die ze opvolgde als docent aan het Sweelinck Conservatorium .Ze speelde en zong o.a. de rol van de Knekelgeest in de Hedendaagse Opera "De aap verslaat de knekelgeest " van de componist Peter Schat. OOk zong ze en speelde de dragende rol van de grootmoeder van 'Erendira' in de gelijknamige opera van de hedendaagse componist Klaas de Vries. Het libretto was gebaseerd op de novelle ' Erendira' van Gabriel Garcia Marquez. 

Bij tango-zanger,maskermaker,acteur Juan C.Tajes Baddouh ( Montevideo, Uruguay ) had ik les in het interpreteren van tango's in de Koffiefabriek in Antwerpen. Dit was een belangrijk centrum voor Argentijnse dans- en tango-muziek georganiseerd door Kay Sleking-tango-gitarist en -docent aan de tango-afdeling van Codarts in Rotterdam . Momenteel runt hij met z' n partner Sieta Keizer de tango-muziek-en -danssalon  "El Elegante " in Amsterdam..

Met de pianiste Elena Kvantrishvili,opgeleid aan het conservatorium in Tbilisi,Georgië, speelde ik tijdens de opening van de schilderijententoonstelling van de kunstenares Roelien van Aalderen in de Nassaukerk te Amsterdam. Tijdens een Kerstviering in het Gebouw van de Groot Industrieelen aan de Dam speelden we een Russisch /Georgis/Frans programma bij de Vereniging van Georgiërs Nederland .