Tsjimme de Haan zingt canzones en speelt gitaar

Foto in Museum Belvédère te Oranjewoud gemaakt . Deze stier was/is te zien in de kabinetten van het museum ( 17-08-2019 )

Art Event Coelhorst 13, 14 en 15 september 2019

Tsjimme zingt en speelt liederen uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika t.w. cancións, canzonas , tango's en chansons van 17-19.00 uur op vrijdag 13 en zaterdag 14 september tijdens het Event te Coelhorsterlaan 4 , Coelhorst - op een prachtig landgoed bij Hoogland, Amersfoort.

Binnenkort meer hierover : eerst ga ik Mariel Beelaerts de komende woensdag hierover interviewen ! Op 4 september is Art Event Coelhorst het thema bij Kunst Actueel..Mariel Beelaerts van Blokland - beeldhouwer zal er zijn met een telefonisch interview met Michael the Storyteller uit Den Haag ( DISC- instituut ) en Jan de Kreij ..het Event vindt plaats op landgoed Coelhorst bij Hoogland op 13, 14, 15 september .

Er is geen video geplaaatst

Er is geen video geplaaatst

Concerten Musicienne

Op 30 juni Museum Liemers,Zevenaar

 

Sarah-Alice Miles - beeldend kunstenaar ( Christchurch , Nieuw Zeeland ) exposeert in de Pastorie die bij de Martinuskerk in Hoogland hoort. De opening was op 17 april jl. Ik zong een aantal tango's in de kleine kapel met glas-in-lood-ramen van Kunst-glazenier Alex Luigjes. Dit was erg bijzonder om te doen. Door mijn interview met haar d.d. 10 april 2019 bij Kunst Actueel-Golfbrekerradio's kunst-en -cultuur -programma voor de regio Amersfoort leerde ik haar een beetje kennen.

NIEUWS

Argentijnse Tango's met zang en gitaar op 12 april tijdens de opening ( 20.00 uur ) van de expositie met werk van de kunstenaar Sarah-Alice Miles in de Oude Pastorie bij de Martinuskerk , Kerklaan 22  Hoogland

  De eerste Echo van het Seizoen in 2019 ! Winter met de Lente in Zicht !! Op 3 februari zingt en speelt Tsjimme met haar gitaar poëtische liederen uit Frankrijk, liederen uit het Oude Spanje , lichtvoetige zoals Serenate d' 'E Rose uit Italië  en Argentijnse tango's. Het podium is de huiskamer van gastvrouw Agnes van Dieren.

Geweest ; Mijn Echo van de Zomer in het auditorium van De Stad van Cahen

Op 1 juli zing en speel ik  de Echo van de Zomer in de Stad van Cahen tijdens de Finissage van "Movements ". Het zijn poëtische liederen uit Frankrijk, zoals Il était un Jardin, liederen uit het oude Spanje ,zoals Viva Sevilla ! Uit Napels stamt het lied : Serenate d' 'e Rose , uit Argentinië klinken heel mooie tango's.  Heleen van Tilburg-organisator en drijvende kracht achter "Movements " heeft me hiervoor gevraagd. Het is het prachtige gebouw dat door de architect Abel Cahen in de jaren '80 is ontworpen en gebouwd, geïnspireerd op een Arabische kashba. Het gebouw ligt in het Centrum van Amersfoort aan de Muurhuizen 104.  Het concert start om 15.00 uur en er zijn hapjes en drankjes in de pauze. Het is de laatste dag van de groepsexpositie "Movements ".

In het Atelier van Hildegonde Faase op 3 juni 3 korte optredens van mij te Naaierstraat 20 Gouda..Speelse liederen uit Italië , ik noem ze canzones, zoals Stride la Vampa ! Liederen uit het Oude Spanje die door grote componisten zoals Manuel de Falla en Federico Garcia Lorca - Viva Sevilla ! opnieuw genoteerd in de tijd van toen ...Tango's uit Zuid - Amerika o.a. van Astor Piazzolla en ook van Carlos Gardel en Alfredo le Pera. Franse chansons zoals het bekende Les Feuilles Mortes op een tekst van Jacques Prévert en à Göttingen van de onvergetelijke Barbara..

Huiskamerconcert op 3 juni in het Atelier van Hildegonde Faase Naaierstraat 20 in Gouda

In principe zijn de Echo-Concerten alleen voor genodigden, maar als je je aanmeldt via e-mail of per telefoon , kun je erbij zijn ! De voorstellingen in de Huiskamer van Gouda zijn vrij toegankelijk : je hoeft je hiervoor natuurlijk niet aan te melden..

Echo van de Zomer

Op 1 juli geef ik de Echo van de Zomer in de Stad van Cahen, Muurhuizen 104 Amersfoort .

Heleen van Tilburg-organisator en drijvende kracht achter "Movements "heeft me hiervoor gevraagd. Het is het prachtige gebouw dat door de architect Abel Cahen in de jaren '80 is ontworpen en gebouwd, geïnspireerd op een Arabische kashba. Het concert start om 15.00 uur en er zijn hapjes en drankjes in de pauze. Het is de laatste dag van de groepsexpositie"Movements ".

2018

Op 11 mei zing en speel ik de Echo van de Lente bij Joke Kooij - van Poppentheater JODOKUS ...' s avonds in de Griendwerkerstraat te Hoogland .

Op 3 juni zing ik fraaie canzones, cancións en tango's in het atelier van Gonny Faase in Gouda. Adres : Naaierstraat 20 in de binnenstad 's middags om 13.00 / 14.15 en 15.30 uur.  In de Huiskamer van de Stad Gouda betekent : muziek en kleinkunst op verschillende locaties . Gonny toont schilderingen met onderwerpen die met muziekmaken van doen hebben.

1 juli vanaf 15.00 uur Heleen van Tilburg heeft me gevraagd bij de finissage van haar expositie "Movements" de Echo van de Zomer te zingen en te spelen. Ze maakt verrassende abstracte foto' s ,die te zien zijn in De Stad van Cahen ,Muurhuizen 104 in Frame de Galerie, waar ook het concert plaatsvindt .

Er is geen video geplaaatst

Tsjimme zingt Canzones en speelt Gitaar.

17 maart 2017 L 'Eco della Stagione : Primavera - concert is geweest

16 april eerste paasdag is er wel kunst kijk route maar geen extra's wegens omstandigheden ...dus ook géén muziek tijdens de opening ..jammer,jammer !

21 mei is er een dubbelexpositie door de kunstenaressen Florette Straver uit Bergambacht en Gonnie Faase uit Gouda...ze gaan een maand lang exposeren in het Discovergebouw, Stadsring 2, 4-etage Amersfoort : het startpunt van de Kunst Kijk Route ...zondagmiddag van 13-17.00 uur ...de opening doe ik met bijpassende liederen en idem gitaarbegeleiding ..

Het is de bedoeling om op 2 juni L'Eco dell' Estate( het 2-e huisconcert in de Seizoenen-serie dus deze keer 'Zomer ") te gaan verzorgen ! Uiteindelijk heb ik het Zomer-concert in Amicitia Food Village Amersfoort (linkervleugel ) gedaan : compleet met microfoons,versterking en op een podium ! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid !!!

Op 25 juni start in La Casa Holandesa M.A.C.House Leusden de expositie van Irma Sofia Poeter -textiel en Laura Castanedo -gemengde techniek : 2 Mexicaanse kunstenaressen .Tijdens de opening 's middags zing ik enkele Mexicaanse liederen met gitaar.

Op donderdagavond 29 juni zing ik om 18.00 uur voorafgaand aan de opening in Amicitia Food Village ( rechtervleugel ) van een bijzondere kunst- en design-markt georganiseerd door kunstenares Mieke Smit ..

Gewijzigde datum : op zondagmiddag 8 oktober i.p.v. 3 september speelt Tangotrio Encanta vanaf 12.00 uur in Het Wapen van Rijsenburg te Driebergen . Tijdens de lunch zijn onze mooiste tango's te beluisteren. .

Vrijdag 20 oktober l' Eco dell' Autunno - herfst-huisconcert inloop 19.30 uur. Start concert 20.00 uur. Met hapjes en drankjes. Franse chansons, Italiaanse canzones en meer warme klanken uit verre oorden. 

Op vrijdag 15 december is de laatste L'Eco della Stagione : Inverno . Winter-Huis -Concert. Start 20.00 uur . Dit maal alleen voor genodigden. 

Kop

Dit is een paragraaf. Klik hier om tekst toe te voegen en te wijzigen. Dit is een perfecte plek om een verhaal te schrijven en/of informatie te delen met uw website bezoekers.