WELKOM OP MIJN WEBSITE * * MIJN NAAM IS TSJIMME DE HAAN

De Helft van de beschermers van Amersfoort : De Draak..De andere is Sint Joris die ermee vecht

 

Per 1 januari 2020 is Hans Captijn gestopt met zijn werkzaamheden als radio geluidstechnicus.

Er zijn momenteel geen nieuwe afleveringen van KUNST ACTUEEL !!!

 

eerdere afleveringen

Het Paars Pluche Team : v.l.n.r. Cees van Weerd-voormalig stadsdichter van Amersfoort, Andries de Jong - voormalig muziekdocent bij blinden en slechtzienden in Huizen, Hans Captijn- ervaren radio-technicus al bijna 20 jaar , Tsjimme de Haan (foto) - presentator en interviewer Kunst Actueel 20-11-2019 Thema "KIND"

 

                                                         

 

 

 

   2019

 

 LAATSTE UITZENDINGEN 

Op 25 december is er een speciale Kerst-Uitzending : "Anthony Choisit " met voormalig documentairemaker en stadsgenoot Anthony. Hij laat zijn mooiste muziek de revue passeren .

 18 december Paars Pluche en het thema heeft te maken met warme 'feest'klanken. 

  11 december is er tijd voor Jaap Hettinga - beeldend kunstenaar , werkzaam in kunstenaars - kring Artré - Amersfoort. Kunstenares/ blogger  Marjan Pennings is er met verrassingen.

 4 december is Petra Tool bij ons in de studio www.petratool.nl . Er zijn nieuwe ontwikkelingen !

Met drummer Urvin Doornkamp heb ik een telefonisch interview: hij speelt 's avonds i.s.m. fluitist Ronald Snijders op Jazz-Podium " De Observant " Stadhuisplein Amersfoort.

 27 november een interview met beeldhouwer Carolien Magnus ( Heilige Huisjes, Galerie Absoluut ) Ze heeft haar bijzondere dwarsfluit meegenomen en speelt 2 composities van De Sligtenhorst Meyer in de studio. 

 Muziek en Agenda

 20 november : kleinkunst met de mannen van Paars Pluche thema: "kinderen'

  13 november : Monica Croese - exposant in Frame-de-Galerie houd ik een interview. Ze organiseerde de expositie " ik ben de wond, ik  ben het mes (een zin uit de gedichtenbundel Les Fleurs du Mal van de Franse schrijver-dichter Charles Baudelaire )  Nynke Geertsma -voormalig stadsdichter van Amersfoort, zangeres en columniste:  telefonisch interview over haar gebundelde columns .

 6 november Nelleke Nieuwboer- muziektheater La Convivencia : Harmonie in Diversiteit . Voorstellingen op 23 en 24 november Amsterdamseweg 45 www.kunstrijk.nl

 30 oktober Duo Rendez-Vous - pianist Peter Mohr over de voorstelling in het Icoon theater te Vathorst . Franse Chansons met de zanger Frederik Pril.

Anja Bakker is er : ze vertelt over het aanstaande Festival van de Viool in de historische Mannenzaal op 3 november.

 23 oktober Paars Pluche thema 'Huwelijk' . Een keuze uit het Nederlandse kleinkunst -repertoire . Andries de jong- toonkunstenaar en Cees van Weerd - woordkunstenaar vertellen en er is Poëzie !

  EN VERDER 

Op 20 maart a.s 2 kunstenaressen vertellen : Op zaterdag 6 april 2019, 15.00 uur is de opening van de expositie Lonely hearts, een pop-(up)-art expositie van nú, om 15.00 uur in Frame.de.galerie. Er is nieuws van Opera-Wageningen : 

Unieke OPERAVOORSTELLING OP 29 MAART IN DE WILDE WERELD ( Wageningen ) DOOR LEERLINGEN ZANGSTUDIO ALA'LI ( Lunteren )

Peter Vorrink geeft een lezing in het auditorium over The Beatles in de Stad van Cahe( expositie Lonely Hearts - Frame.de.Galerie ). Hij maakt deel uit van de band The Ol'Foxes..die komen later in het seizoen bij Kunst Actueel...Margareth Degeling is er om te vertellen over de nieuwe expositie in M.A.C. House te Leusden: het museum voor hedendaagse kunst ...er komt een Mexicaanse kunstenares en dichteres voor de opening op 30 maart ... 

Op 3 april is Reinier Bavinck aanwezig om te vertellen over het Tristan Keuris Kamermuziek Festival . Ruben van der Scheer - houtkunstenaar is er eveneens ...+ telefonisch gesprekje met concert-pianiste Claudine Carmen Roma die in FIGI-Zeist een piano-recital geeft op 14 april.

10 april: componiste Anne-Maartje Lemereis vertelt over haar In de Knop - Dag d.w.z. componeren voor kinderen in de Observant. Sarah-Alice Miles is beeldend kunstenares. Zij exposeert vanaf 12 april in de pastorie in Hoogland. 

17 april is het weer tijd voor Paars Pluche met Cees van Weerd-voormalig stadsdichter en Andries de Jong-voormalig muziekdocent bij blinden en slechtzienden. het thema is : natuur en alles wat daarmee te maken kan hebben !!! 

24 april : The Ol'Foxes zijn er met hun muziek en interview..

 morgen 1 mei is Hadewych Ouwendijk mijn gast . Zij is beeldend kunstenaar. Anja Bakker - uitbater van de Mannenzaal schuift aan en ze brengt mee : Freek Pril zanger van Duo Rendez-Vous . Optreden op vrijdag 10 mei : Franse Chansons ...

Op woensdag 8 mei : Paars Pluche met Cees van Weerd en Andries de Jong..taalkust en muziek met het thema : Ouderdom...

15 mei : Wordt heel bijzonder , want : de nieuwe Stadsdichter Jacques de Waart is er  + Floor Visser - organisatie informeert ons over het aankomend Jazz-Festival...

 Op 22 mei zijn de thema's Tango en Theater. Evenement High T 3 in de Stad van Cahen wordt besproken evenals het Dutch Tango Festival in Mariënhof , Amersfoort. Mijn gasten : Festival directeur Frank Perquín , projectleider Timo Fluitsma en theatermakers Erik Goetjaer en Marit Golstein ..met veel tango-muziek.

Adriana Nichting - voorzitter van het bestuur van LKV De Ploegh is op 29 mei mijn gast. Bij de Ploegh én in de Sint Joriskerk loopt momenteel de expositie "Orde en Chaos " . Deze expositie memoreert en is geïnspireerd door het historische feit, dat 400 jaar geleden een machtig staatshoofd als landverrader wordt onthoofd op het Binnenhof te Den Haag...Johan van Oldenbarnevelt.

5 juni : Andries de Jong vertelt over de op komst zijnde Havikconcerten 14,15,16 juni. Kunstenares Marjan Pennings is er met apetijtelijke dotjes kunst..over Peter Vos mét het Beestenkwartet.

Cees van Weerd - dichter en Andries de Jong- musicus met ' Dieren' thema tijdens deze aflevering van Paars Pluche op 12 juni.

19 juni :  uit Frame.de.Galerie  beeldend kunstenaar Daniël Ernst Binnekamp. Met z'n collega ' s van  Collectief zonder Punt verbeeldt hij het thema ' Theatraal'. Op vr.za.zo .van 13-17.00 uur geopend in de Stad van Cahen.

 26 juni Jacco Haker en Margriet Meijer met Dias Latinos- nieuws en inf over Viva La Vida en La Promesa . Wichard Maassen - journalist en kunsthistoricus over de expositie Meesterverteller  Max Keuris - schilder van verhalen in het Flehite - museum en het door hem geschreven bijbehorend boek .

Onno Maurer - conservator / curator bij Stadsmuseum Flehite over de verzameling Oude Meesters van Igor Vozyakov 3 juli.

Op 10 juli thema ' Buitenland en Vakantie ' als afsluiting van het culturele seizoen bij Golfbrekerradio met dichter Cees van Weerd en musicus Andries de Jong - Paars Pluche.

 

Na de zomerstop :

Op 21 augustus komt Henri Brokaar vertellen over het Festival Oude Muziek Utrecht 2019..het thema is ' Napoli  ' van 23 augustus t/m 1 september ..

Op 28 augustus komt kunstenares Louise De Vries Lentsch vertellen over haar werk,  haar lopende en komende exposities  en haar kunstboeken. 

Op 4 september is het Art Event Coelhorst het thema bij Kunst Actueel..Mariel Beelaerts - beeldhouwer zal er zijn met Michael A Storyteller ..het Event vindt plaats op landgoed Coelhorst bij Hoogland op 13, 14, 15 september .

Op 11 september is er weer een uitzending met Margareth Degeling- director M.A.C.House Leusden ( & La Casa Holandesa ) en met museum -medewerker Manuel Azarro ..Juan Carlos Delgado uit Lima-Peru heeft de solo-expositie: hij maakt in het Museum voor Hedendaagse Kunst in Leusden een grote wandschildering ..

Paars Pluche met het thema : 'AFSCHEID " m.m.v. Cees van Weerd - taalkunst , Andries de Jong- toonkunst . Deze keer met technicus Peter Kok

 

ZIE VOOR EERDERE AFLEVERINGEN EN GASTEN HET BLAD KUNST ACTUEEL  2 OP DEZE WEBSITE 

" De Komedianten " van Albert ( Appie ) Drielsma - was een Nederlandse beeldhouwer. Plaats : Achter de Comedie ( Bonbonnière) in het centrum van Maastricht