20 januari 2019 Nieuwjaarsconcert bij de ISVW Leusden

Argentijnse klanken door Tangotrio Encanta : op zondag 20 januari in Leusden tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Internationale School voor Wijsbegeerte ..voor meer info zie www.isvw.nl 

 

zondag 25 november 2018 ...aanvang 16:00 uur : Tangotrio Encanta  speelt en zingt muziek uit Buenos Aires  : havenstad en smeltkroes van verschillende culturen in Argentinië. In de historische Mannenzaal aan de Westsingel 47.. Voor meer informatie : kijk op de website www.mannenzaal.nl

 

Tangotrio Encanta is te beluisteren op 7 oktober in M.A.C.House Leusden aan de Dalmatië 5 - een klein internationaal geöriënteerd museum in de zgn Eurowoningen .Er is een MUSEUMFEEST gaande ... Ernst Kraft-beeldend kunstenaar woont en werkt in Màlaga, España start dan een solo- expositie die wordt geopend door director Margareth Degeling. Ook is de nieuwe burgemeester van Leusden aanwezig i.v.m. de vers-van-de-pers catalogus met allerlei nieuws over de exposities en de exposanten in het dan 6 - jarige museum La Casa Holandesa M.A.C.House- museum voor hedendaagse kunst.

Tangotrio Encanta gefotografeerd door Wilma Luigjes

El Día que me quieras - Tangotrio Encanta

El Día que me Quieras

lyrics: Alfredo le Pera. composer: Carlos Gardel

This arrangement: Jim ten Boske

Tangotrio Encanta
Live at Golfbreker radio 13 - 03 - 2018
Amersfoort, the Netherlands

Vocals: Tsjimme de Haan.
Guitar: Jim ten Boske
Double Bass: Jeroen de Valk

Video editor: Nick ten Boske
Special thanks: Frans van Hal (photos)

LAATSTE NIEUWS

Concerten 2018 : 

Op 16 juni treden we op in de serie "Muziek na de Markt " in de Lutherse Kerk , Langestraat 61 in de binnenstad van Amersfoort van 16-17.00 uur .

Op 30 juni  geven we een concert in Muziekcafé Zielhorst van 16-18.00 uur . Het Muziekcafé is te vinden in Wijkcentrum het Middelpunt en dat ligt aan het Spinetpad 2 in de wijk Zielhorst te Amersfoort. 

We zijn te beluisteren op 7 oktober in M.A.C.House Leusden bij de opening van de solo-expositie van Ernst Kraft in La Casa Holandesa,Dalmatië 5 Leusden. Het is een klein internationaal museum in de zgn. Eurowoningen.

Tangotrio Encanta speelt en zingt muziek uit Buenos Aires : havenstad en smeltkroes van verschillende culturen in Argentinië.
De muziek bloeide op in de havenwijken en in de volksbuurten - de arrabal van Buenos Aires....
Melodieën ,ritmes,harmonieën en instrumenten werden meegenomen door immigranten ( ca. 1880-1910 ) uit Zuid-en Oost Europa
en beïnvloedden en werden beïnvloed door de muziek die daar al aanwezig was- muziek van Indianen en Slaven uit Afrika :
er ontstond al musicerend een heel nieuw genre : de Argentijnse Tango.
we laten tango-cancions ( gezongen tango 's ) horen uit La Epoca de Oro ( het gouden tijdperk) o.a. tango's die gezongen werden door dé tangozanger van Argentinië : Carlos Gardel .
: weemoed en heimwee ,dramatische teksten en meeslepende melodieën ...bijna vergeten ...
evenals nieuwere tango-muziek bv. van de componist Astor Piazzolla die in 1954 compositie ging studeren in Parijs ..Hij nam les bij de pedagoge Nadia Boulanger. Nadat hij zijn ' klassieke' composities aan haar hsd laten zien,bracht zij hem weer naar het pad der Tango. ' Dít is uw grote talent ' verzekerde ze hem en zo geschiedde. De tango nueve werd in eerste instantie niet erg gewaardeerd door de Argentijnen. Ze waren zelfs zeer verontwaardigd ! Maar dat ging voorbij.
Tango is muziek van ver weg maar wordt hier gespeeld door musici van dichtbij: ze komen namelijk uit Amersfoort.
Tsjimme de Haan -klassiek zangeres met een diepe kennis van de Argentijnse taal en tango's .
Jim ten Boske- jazz-en pop-gitarist ,die als klassiek gitarist afstudeerde en daarom precies over de juiste expertise beschikt ook qua arrangeren..
Jeroen de Valk-veelzijdig contrabassist en auteur van biografieën over Jazz-musici :was vorig jaar een maand lang op muzikale ontdekkingsreis in Argentinië .


Tangotrio Encanta is op 17 september 2017 van 16-17.00 uur in de serie Muziek na de Markt te beluisteren . Het concert van tangotrio Encanta zal plaatsvinden in de Amersfoortse Zwaan oftewel de Lutherse Kerk aan de Langestraat 61 Amersfoort -centrum.

Op dinsdagochtend waren we de gasten in het radio-programma "Op de Koffie " aan Nieuwstraat 10 Amersfoort. Dory Gerth en Mies van der Vlist zijn de presentatrices en samenstelsters bij het 'live "-programma dat inmiddels is uitgezonden. Maar op woensdagochtend 14 maart 2018 zijn we nogmaals te beluisteren in de herhaling van het radio-programma "Op de Koffie " van 11-12.00 uur Golfbrekerradio . Techniek: Martijn de Haas en Peter Kok.

Op 16 juni 2018 treden we op in de serie "Muziek na de Markt " in de Lutherse Kerk Langestraat Amersfoort van 16-17.00 uur

argentijnse tango's

Het ontstaan van TANGO-TRIO-ENCANTA ?

 Jeroen de Valk kwam bij mij in het radio-programma vertellen over zijn nieuwe CD en zijn boeken over Jazz-musici..hij was in Argentinië geweest en vertelde dat hij heel graag tango's zou gaan spelen...Jim ten Boske-collega van Jeroen en mijn gitaar-docent op de opleiding voor muziektherapie 'Middelloo' liep ons tegen het lijf ,toen we uit de radio-studio kwamen. Hij was al langere tijd in de ban van de tango !! Zo ontstond Tangotrio Encanta  :

Tsjimme de Haan-zangeres ,zoekt de tango's uit en leert argentijns spaans

Jim ten Boske-componist- lid GeNeCo /arrangeur/gitarist

Jeroen de Valk- bas-gitarist/jazz-auteur en -recensent 

 

  Tango-trio Encanta

Sinds een paar jaar maak ik deel uit van Tango-trio Encanta...
In het jaar 2000 begon ik met tangodansen : dit stond al lang op mijn wenslijst ...en werd gegrepen door de muziek   !

Met gitarist/arrangeur/componist Jim ten Boske (AJB Music Productions) en Jazz-musicus en auteur van o.a. biografieën overJazz-musici (Chet Baker in vele talen ondertussen en de laatste ' So near So far' 2016) Jeroen de Valk-contrabassist, vorm ik het tangotrio Encanta.

We spelen Argentijnse tango's uit de tijd van Carlos Gardel-dé tangozanger van Argentinië ( die van Franse afkomst was- uit Toulouse , met z'n moeder emigreerde naar Argentinië , waar ze hoopte werk te kunnen vinden ..)  uit La Epoca de Oro en La Misiadura. De componist van El Tango Nuevo Astor Piazzolla staat flink veel op onze repertoire - lijst. Wat betreft onze nieuwelingen : Onze eigen componist/arrangeur Jim ten Boske ( lid GeNeCo)  schreef naar een tekst Fantasmas Vivos van Amparo Cortès - flamenco-poëzie en flamenco-zangeres de muziek. Jeroen de Valk - de bassist ( e-bass ) schreef muziek bij poëzie van voormalig stadsdichteres van Amersfoort Nynke Geertsma - Mijn Stad en Erna Sanders- kunstenares- Slapeloos  . Tsjimme schreef muziek naar een gedicht van de Argentijns/Zwitserse / Uruguayaanse Alfonsina Storni - La Caricia Perdida.

 

Historia :  
Ons eerste optreden was in 2016 te muziek-café Pitchers, We speelden 2 keer tijdens een danssalon in de Danswerkplaats,Nieuwe Stad in Amersfoort. Bij de opening van de solo-expositie van de Argentijnse sculpturist Guillermo Inchaurregui in La Casa Holandesa M.A.C.(Museo del Arte Contemporaneo)in Leusden en in El Ternero een supergezellig Argentijns restaurant in de Lieve Vrouwenstraat te Amersfoort.

Op 15 mei waren we te horen bij de opening van de 

Expositie: “Werelden” door Heleen van Tilburg-fotografe

Op 15 mei in Frame.de.Galerie in het Discovergebouw Stadsring 2 4-e etage de ‘zetel’ van de Kunst Kijk Route Amersfoort....het is de aller- eerste tentoonstelling van abstract-fotografe Heleen van Tilburg ..  

17 september 2017 : we zongen en speelden in de Lutherse Kerk een tango-concert met veel animo en heerlijke reakties ! Een hartverwarmende opkomst ! bedankt !!!

Op 8 oktober 2017 a.s. speelt en zingt Tangotrio Encanta in Het Wapen van Rijsenburg,Driebergen tijdens de lunch haar mooiste Argentijnse tango's voor een enthousiast publiek : bedankt Ron Grillet !